Zondag 11 juni tot dinsdag 13

We raken de tel van de dagen al aardig kwijt, maar gelukkig geeft de telefoon nog aan welke dag het is. We liggen aan een mooring bij Wandringfield, een dopje met een kroeg en een werf en that’s it. Niks te beleven. Maar het is ook de woonplaats van Dylan Winter. Hij heeft een blog: www.keepturningleft.co.uk . Hij is bezig rond Engeland, Schotland en Wales te zeilen, maar dan zo langzaam mogelijk. Ook waar wij nu zeilen heeft hij heel mooie video’s gemaakt, ik zal er binnenkort wat posten. Zaterdagavond hadden we hem al voorbij zien komen, maar reageerde hij niet op mijn zwaaien, dus zondagochtend zijn we bij hem langs gegaan, en hebben een kop thee bij hem gedronken en lekker gekletst, erg leuk om hem eens te ontmoeten! Dit is zijn bootje momenteel:

Daarna hebben we een wandeling gemaakt, eerst door de heuvels en daarna nog een paar kilometerlangs de Deben. Dat was het plan, maar toen we bij de Deben aankwamen hing daar een bordje dat door erosie de route was afgesloten. Moesten we bijna het hele eind weer terug, 8 km werd toen 12,4 km. Dus we waren flink moe. Onderweg nog wel een mooi kerkje gezien en onkruidwieders in een perceel maïs. Ze moesten nog een paar hectare…..

Daarna zijn we doorgevaren naar Woodbridge, aan het eind van de bevaarbare Deben.

Maandag 12 juni

Maandag, wasdag! Ja dat moet ook af en toe als je schone kleren opraken.

Maar ook de stad in, kerkje bezoeken en boodschappen doen.

Mooi kunstwerk bij een ander kerkje:

En thee drinken, je krijgt er een zandloper bij

3 minutes is light

4 minutes is medium

5 minutes is strong

Vertaald naar het Nederlands: 3 minuten, dan is ie heel sterk

4 minuten, ongeveer zo sterk als koffie,

5 minuten, niet te drinken…

Dus zo gauw de serveerster zich omdraait, halen wij de zakjes er uit! Ze hadden trouwens wel heel mooie lampjes voor het raam hangen. Sorry voor de spiegeling.

Dinsdag13 juni

Vanochtend naar Sutton Hoo, een archeologische vindplaats waar ze een soort vikinggraf uit het jaar 630 hebben gevonden. Vooral de sierraadvondsten waren erg indrukwekkend! ’s Middags zijn we weer verder gevaren naar de monding van de Deben en liggen we bij Felixstowe Ferry.

Horse shoe sand.